Individual Echipa Facilitatori coaching

COACHING


Mediul de business tinde sa devina din ce in ce mai competitiv. Pentru a tine pasul cu aceasta dinamica, organizatiile facilieaza invatarea si dezvoltarea la toate nivelurile, nu doar in zona de top si middle management.

Programele de coaching pot veni sa completeze informatiile asimilate in cadrul trainingurilor, sprijinind persoana sa puna in practica ceeea ce a invatat. Mai exact, rolul coach-ului este acela de a-l spijini sa descopere acele resurse interioare care sa il duca la atingerea obiectivului.

Aceste organizatii orientate catre invatare inteleg tot mai bine modul in care dezvoltarea angajatului este afectata de catre globalizarea si externalizarea muncii, de dinamismul posturilor si rolurilor intr-o organizatie, de negocierea contractului psihologic, de renegocierea relatiilor formale de munca. 

Demersul de coaching poate deveni o varianta viabila pentru imbunatatirea performantelor individuale si de echipa, a abilitatii de invatare si de (auto)motivare, a comunicarii si, implicit, a cresterii eficientei organizatiei. Astfel ca, la nivelul organizatiei, coaching-ul faciliteaza pozitionari mai bune in cadrul departamentelor, perceptii mai realiste a rolurilor si a responsabilitatilor privind: nivelul de decizie, puterea de influenta, marja de manevra.

Experienta de coaching permite fiecarui beneficiar sa realizeze o schimbare personala al carei impact relational are forta de a produce efecte de schimbare colectiva in reteaua sa de apartenenta.

Pentru mai multe detalii legate de serviciile de coaching, va rugam sa ne contactati la anca.tomoroga@idlearning.ro.

 


La nivel individual, coaching-ul extinde cunoasterea de sine in raport cu activitatea, cu motivatia pentru munca, cu diferentele si asemanarile intre problematicile profesionale si cele personale.

 

La nivel relational, coaching-ul permite o mai buna intelegere a modurilor de comunicare si de conduita, o mai profunda discernere a jocurilor de putere si de influenta ce urmeaza a fi abordate si modificate.

 


Citeste si despre:

Coaching individual - pune accentul pe dezvoltarea clientului (manager) in cadrul organizatiei din care face parte. Citeste aici mai multe.

Coaching de echipa - practicat in special in randul echipelor strategice si al celor cu rol de conducere. Citeste aici mai multe.

Video coaching (Performance Excellence). Citeste aici mai multe.