Individual Echipa Facilitatori coaching

COACHING INDIVIDUAL

 

Conform studiilor realizate de Asociatia Romana pentru Coaching (ARC), programele de coaching din organizatii sunt destinate, in principal, pentru pozitiile de middle si top management.

Indiferent de vechimea pe care o are in organizatie, un manager se confrunta cu diferite provocari: sa isi demonstreze competenta, sa creeze un mediu de lucru orientat catre rezultate si adaptat culturii organizationale, sa isi dezvolte continuu abilitatile profesionale si personale etc.

Coaching-ul pentru companii (corporate coaching) este practicat de organizatiile care au o cultura a succesului. Companiile adauga abordarilor de training si programe de coaching pentru solutii mai concentrate si adaptate la context.Coaching-ul individual pune accentul pe dezvoltarea clientului (manager) in cadrul organizatiei din care face parte.

Programul este construit in jurul unor obiective concrete si a unui plan de actiune, pentru a atinge performantele profesionale cerute. Clientul este sprijinit sa isi descopere resursele pentru a atinge scopul agreat la inceputul programului de coaching. Astfel, progresele se pot observa de la o sedinta la alta.

Posibile teme abordate: gestionarea timpului, imbunatatirea influentei interpersonale, identificarea si eliminarea sabotorilor, echilibru, automotivare, rezolvarea problemelor, echilibru munca-viata personala, stabilirea asteptarilor, generarea de noi posibilitati etc.

Beneficii:

  • Cresterea performantei individuale a managerului
  • Sprijina dezvoltarea personala si profesionala
  • Identifica si sprijina gasirea unor metode de gestionarea a sabotorilor interni
  • Imbunatateste comunicarea si relatiile personale
  • Creste productivitatea, entuziasmul si implicarea in proiecte etc