Inteligenta Emotionala Eficienta personala Comunicare de criza - 5 martie 2014 Public Speaking cu Melania Medeleanu Comunicam sau ne prefacem? Curs Asertivitate Tehnici de vanzare Resurse - Comunicam sau ne prefacem? Resurse - Episodul 1 - Comunicam sau agresam? Resurse - Episodul 2 - Comunicam sau ne supunem? Resurse - Episodul 3 - Comunicam pur si simplu sau simplu si pur? Curs deschis Inteligenta Emotionala

Comunicam sau ne prefacem?...O pledoarie pentru exprimarea autentica

Bucuresti – 21-22 iunie 2012

 

La ce ma ajuta exprimarea autentica in profesia mea ... sau in viata mea personala?

Raspunsul, desi aparatent dramatizat, in esenta foarte adevarat : pentru ca daca nu incetez exprimarea inautentica, risc sa nu te intalnesc realmente niciodata, pe tine – cel din fata mea! Dar, cine esti TU ?  Poate ca TU esti seful meu, subalternul meu, sau poate ca TU esti clientul sau  colegul meu de birou.  Intersectandu-ne, poate, zilnic, in aceeasi organizatie, pe acelasi palier, sau chiar in acelasi birou, EU si TU continuam sa fim atat de aproape spatial si, totusi, la ani lumina distanta relational. Intrucat fara exprimare autentica nu exista contact real, iar fara contact real nu exista intalnire si cunoastere interpersonala.

Scopul cursului este dezvoltarea capacitatii tuturor participantilor de a-si exprima drepturile personale fara a le incalca pe cele ale celorlalti.

Vom invata:

-            Importanta relationarii asertive;

-            Diferentierea comportamentului asertiv de cel:

  •   Agresiv;
  •   Submisiv;
  •  Manipulativ;

-           Identificarea drepturilor proprii de drepturile celorlalti;

-           Exprimarea asertiva a punctului de vedere:

  1. Stabilirea drepturilor personale in situatia data;
  2. Stabilirea momentului in care comunic;
  3. Comunicarea specifica a perspectivei mele asupra problemei:
  4.  Exprimarea emotiei prin raportare la fapte obiective;
  5.  Exprimarea dorintei si rezultatului preferat la situatie
  6.  Prezentarea consecintelor cooperarii partenerului;

 

Contact:

Pentru inscrieri si mai multe informatii:

Adriana Stoica  - 0725.522.349, adriana.stoica@idlearning.ro

Diana Elena Onila

Facilitator: Diana Elena Onila - Psiholog Consultant iD learning.

Psiholog cu drept de practica autonoma in domeniul Consilierii Psihologice si Psihoterapiei Experientiale (individuale si de grup).

Psiholog practicant autonom in domeniul Psihologiei muncii si organizationale, precum si in Psihologia aplicata in servicii.

Competentele consolidate in programe de training din domeniul psihologiei organizationale si al resurselor umane, precum si in programe de motivare si dezvoltare personala pe teme variate de interes psihologic -  ii ofera o perspectiva complexa si profunda in analiza si abordarea diverselor tipuri de situatii atat organizationale, cat si personale - ce implica factorul uman.

Detine experienta practica in lucrul psihologic cu grupuri mari si mici, concretizata in activitati de training, de consiliere psihologica, de evaluare si testare psihologica, de orientare profesionala, precum si in activitati de predare in cadrul  unor proiecte educativ-informative.