Inteligenta Emotionala Eficienta personala Comunicare de criza - 5 martie 2014 Public Speaking cu Melania Medeleanu Comunicam sau ne prefacem? Curs Asertivitate Tehnici de vanzare Resurse - Comunicam sau ne prefacem? Resurse - Episodul 1 - Comunicam sau agresam? Resurse - Episodul 2 - Comunicam sau ne supunem? Resurse - Episodul 3 - Comunicam pur si simplu sau simplu si pur? Curs deschis Inteligenta Emotionala

Curs deschis "Public Speaking" cu Melania Medeleanu, 26-27 februarie 2014

 

Testimoniale:

"Cursul de Public Speaking a fost o surpriza foarte placuta din care am invatat si am pus in practica "arta" vorbitului in public: cum sa imi stapanesc emotiile, cum sa interactionez mai bine cu publicul, cum sa "captez" atentia auditorului sustinand o prezentare de impact.

Prestatia excelenta a Melaniei Medeleanu dublata de interventiile psihoterapeutului Diana Onila au avut un impact exatraordinar asupra echipei prezente, observand reale progrese in arta vorbitului in public de la o zi la alta. Recomand cu toata deschiderea acest curs tuturor acelora care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de a vorbi in public!"  Oana Ochiana, HR Manager, Coface

 

"Imbinarea celor 3 zone a fost de un real folos, a adus o perspectiva inedita de a creste impactul prezentarilor pe care le realizez. Multumim mult pentru initiativa!" Meral Badea, Organizational Development Coordinator, Arctic S.A

 

"Am avut 2 zile de curs extrem de atractive, cu un impact psihologic si moral major. Este clar ca mesajul vostru a ajuns la mine si am inteles ca fiecare dintre noi are un mesaj de transmis la randul lui. Va multumesc!"  Maria Florea, Medic nutritionist

 


Descrierea cursului:

Cursul de Public Speaking este special gandit de catre Melania Medeleanu si consultantii iD learning pentru a oferi participantilor, incepatori sau nu in public speaking, ocazia de a se organiza si a se pregati pentru activitatile si proiectele care implica vorbitul in public.

Este gandit ca un “laborator” in care vorbitorii pot experimenta “pe viu” cum este sa stea in fata unei audiente si au ocazia de a pune in practica notiunile invatate.

In acest curs accentul este pus pe: research, pregatirea, livrarea si evaluarea discursurilor – informative, de convingere si a celor pentru ocazii speciale.

La finalul cursului, participantii vor putea sa:

 • comunice (in scris sau vorbit) intr-un mod clar si eficace in situatii variate
 • puna in practica etapele realizarii unui discurs
 • construiasca un discurs de impact, adaptat la scop si public
 • isi dezvolte un plan de cercetare, sa identifice si sa evalueze sursele de cercetare, sa transforme materialele in discursuri
 • stimuleze interesul publicului pentru prezentare si sa aplice tehnici de captare a atentiei
 • aduca argumente verbale credibile, bazate pe logica, emotii
 • aplice tehnici de gestionare a emotiilor din timpul prezentarii
 • ofere si sa primesca feedback, pentru a-si imbunatati comunicarea verbala
 • analizeze critic si sa evalueze diferite tipuri de discursuri

Subiecte abordate:

 • Adaptarea discursului la public
 • Alegerea subiectului si obiectivului; strangerea materialelor
 • Construirea continutului discursului; inceputul si sfarsitul discursului
 • Pregatirea salii si managementul timpului
 • Gestionarea emotiilor
 • Utilizarea limbajului nonverbal si calitatilor vocii
 • Sustinerea propriilor idei si interactiunea cu publicul
 • Utilizarea suporturilor vizuale
 • Tipuri de discurs (discursul de informare/explicativ; discursul persuasiv/argumentativ; discursul pentru ocazii speciale; discursul intr-un grup restrans)
 • Etica in public speaking

 

Facilitatori:

Acest curs va fi abordat dintr-o tripla perspectiva: a jurnalistului, a psihologului si a consultantului din corporatie.


Melania Medeleanu

Jurnalist

Melania MedeleanuMelania Medeleanu este un jurnalist cunoscut in mass-media din Romania si prezentatoare de stiri la Prima TV. A finalizat un program de master in Terapie logopedica (Universitatea Bucuresti) si unul in Comunicare si Relatii Publice (SNSPA).

Este absolventa a Scolii BBC de Radio, a programului Reuters pentru jurnalisti si a participat la numeroase programe interne in cadrul unor posturi tv din SUA in programul Freedom House.

Calitatea muncii Melaniei a fost recunoscuta de catre Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania care a acordat echipei sale Premiul “Cel mai bun program de stiri”.

A lucrat timp de mai multi ani cu cei mai buni analisti politici din Romania. A fost gazda mai multor evenimente importante si are experienta lucrului cu formatori de opinie si cu politicieni de nivel inalt.

Melania isi foloseste experienta in televiziune pentru a-i invata pe altii sa capete o dictie buna si sa devina vorbitori in public excelenti.

Mesajul jurnalistului:

"Ca jurnalist am asistat, probabil, la mii de discursuri, prezentari, conferinte sau declaratii de presa. Uneori cu sufletul la gura si cu incantarea de a auzi un discurs fara cusur. Alteori cu zeci de intrebari ramase fara raspuns sau cu dezamagirea de a fi asistat la prezentari fara rost facute de oameni care n-au stiut cum sa-si construiasca mesajul asa incat el sa ajunga la destinatar.
Cum sa fii convingator?
Cum sa transmiti nu doar un mesaj, ci si o stare?
Cum sa-i faci pe oamenii din jur sa te inteleaga si, mai ales, sa te urmeze in demersul tau?
Cum sa-ti construiesti discursul astfel incat cei care te asculta sa simta ca au primit informatia de care aveau nevoie?"


Diana Onila

Psiholog Consultant iD learning

 

 

 

 

 

 

 

Diana are experienta de peste 7 ani in lucrul psihologic cu grupuri mari si mici, concretizata in activitati de livrare traininguri de soft skills, consultanta HR, consiliere psihologica, dezvoltare personala, dar si in activitati de instruire in cadrul unor proiecte educative-(in)formative.

Este psiholog practicant autonom in domeniul Psihologiei Muncii si Organizationale, in Psihologia aplicata in servicii, dar si in domeniul Consilierii Psihologice si Psihoterapiei Experientiale (individuale si de grup).

Mesajul psihologului:

"Esti pe punctul de a sustine o prezentare. Mai ai cateva secunde pana incepi. Audienta te asteapta. Poti observa privirile orientate catre tine. Auzi freamatul salii, al publicului. Tragi aer in piept. Si te simti ... Oare cum te simti? Ce trairi sunt prezente in tine la inceput de prezentare? Te simti deschis, liber, inspirat sau, mai degraba, nesigur, temator, blocat? Orice ai simti - acestea sunt emotiile tale! Nici bune, nici rele. Nici corecte, nici gresite. Si da, intr-adevar, le poti percepe ca pe niste "vizitatori" de ajutor sau ca pe niste "sabotori" de temut. Iar modul in care inveti sa te raportezi la ele e un prim pas in gestionarea lor. Te invitam sa invatam mersul cu pasi lejeri si siguri, lasandu-te insotit si sprijinit de emotiile tale, in prezentarile pe care urmeaza sa le faci. Asadar, ce continuare alegi pentru scenariul de mai sus? Tu si emotiile tale, din nou in fata publicului... Te pregatesti sa incepi ... Iti iei avant ... cinci, patru, trei, doi, unu si ... start prezentarea! :) "

 

Dragos Ion

Consultant Senior iD learning


Dragos si-a dezvoltat o carierea in vanzari si training cu Wilson Learning, Response International, Intersnack Knabbergebäck GmbH, Interbrands Marketing & Distribution. A dezvoltat si livrat numeroase sesiuni de instruire pentru diferite echipe, pe teme ca abilitati de prezentare, comunicare, abilitati manageriale, leadership, abilitati de vanzare, munca in echipa, customer service, negociere etc.

Mesajul consultantului:

"Ai pregatit materialele pe drum, intre doua meetinguri importante. Dupa o saptamana in care ai avut de trimis bugetul pe 2014, de pregatit campaniile de vanzari pentru acest sfarsit de an si un audit financiar comandat de headquarter...simti nevoia unei binemeritate vacante de sarbatori. Dar mai ai putin pana atunci! Intre timp, mai ai de sustinut acea prezenare importanta in urma careia cei prezenti sa actioneze conform noii strategii.

Nu ai avut timp sa simtit tensiunea, emotiile sau sa-ti verifici dictia. Acum, insa, vor fi 100 de persoane care te vor privi in ochi.

Stim ca vrei sa ii convingi!

Am pregatit pentru tine un laborator de vorbit in public."

  

 

26-27 februarie 2014, 9.00-17.00

Loc de desfasurare: Bucuresti, Hotel Ramada Bucharest Parc

Detalii si inscriere: adriana.stoica@idlearning.ro; 0725 522 349

 

Investitie:

290 euro/participant

266 euro/participant – early bird (pana la data de 15 februarie)

*TVA-ul nu este inclus.