Centre de evaluare Instrumente

INSTRUMENTE DE EVALUARE

 

Evaluarile de personalitate se dovedesc utile in deciziile luate cu privire la angajare, transferuri sau schimbari de posturi. Acestea rezulta din evaluare informatii relevante referitoare la potrivirea dintre personalitate si post si la compatibilitatea dintre individ si organizatie.

In ceea ce priveste compatibilitatea angajat-organizatie, exista doua dimensiuni:

-   potrivirea dintre cunostintele, abilitatile, aptitudinile individului si cerintele

-   potrivirea dintre personalitatea individului si climatul sau cultura organizatieiSistemul THOMAS INTERNATIONAL (evaluarea personalitatii)

Este un instrument de evaluare a personalitatii, utilizat pe plan international care ofera sprijin in procesul de recrutare, in training si dezvoltare organizationala, consiliere in cariera, planificarea carierei, construirea echipelor sau in managementul echipei.

Profilul generat este unul de tip DISC (Dominanta, Influenta, Stabilitate, Conformism).

Beneficiile utilizarii Sistemului Thomas International:

  • Permite analiza compatibilitatii de personalitate Candidat – Post
  • Permite analiza compatibilitatii de personalitate Candidat – Echipa
  • Evidentiaza compatibilitatea Sef – Subaltern,  identificand principalele cai de cooperare si principalele divergente de personalitate care pot aparea
  • Ofera predictie de incredere a viitoarei performante in munca, pe baza personalitatii
  • Subliniaza nevoile prezente de training si dezvoltare
  • Ofera posibilitatea setarii de obiective de dezvoltare
  • Ofera baza deciziilor pentru instruirea si dezvoltarea ulterioara
  • Poate fi folosit ca instrument si dupa incheierea evaluarii, in promovare si planificarea carierei

In urma aplicarii chestionarului, se genereaza un raport general si, in functie de context, mai multe rapoarte secundare (ex: sales audit, management audit, human job analysis, job –candidate compatibility, strenghts and limitations, training needs analysis etc).

Toate aceste rapoarte se pot integra intr-un profil general al persoanei evaluate sau pot fi puse la dispozitia companiei-client.

Prin intermediul rapoartelor sale, Sistemul Thomas International ofera informatii suplimentare ce ies din sfera reactiilor subiective ale candidatilor din cadrul interviurilor derulate fata in fata sau din cadrul observatiilor directe. Furnizeaza, totodata, directii de training si dezvoltare, precum si repere in deciziile de promovare, de planificare a carierei sau de motivare si stimulare a comportamentelor favorabile mediului de lucru.

Prin valorificarea adaptata a fiecarui tip de raport Thomas, sistemul poate juca rolul unui ghid bine informat ce calauzeste deciziile in legatura cu intreg ciclul de viata al angajatului in organizatie, ceea ce poate duce la cresterea calitatii si lungimii de viata a organizatiei, insasi.


 A&DC (evaluare comportamentala)

A&DC (Assessment and Development Consultants) este leader in evaluare comportamentala si dezvoltare. Compania a fost fondata  in 1988 de catre Nigel Povah, expert psiholog si membru fondator al Asociatiei Psihologilor de Afaceri. Nigel Povah a fost un membru al comisiei BPS, care a creat in Marea Britanie liniile directoare pentru cele mai bune practici in elaborarea si implementarea de centre de evaluare si dezvoltare.

Este un instrument utilizat pentru evaluare, dezvoltare si mangementul talentelor. Contine exercitii potrivite pentru orice nivel ierarhic (de la posturi non-manageriale pana la pozitii de executive si senior management).

Acest instrument presupune exercitii cu design special:

-          Discutii de grup in mediu competitiv

-          Discutii de grup in mediu necompetitiv

-          Simulari de interviu

-          Cautare de informatii

-          Exercitii de analiza

-          Analiza si clasare de documente (in basket)

-          Exercitii de prezentare verbala

-          Exercitii de planificare si organizare