Tu si copilul Tu si cuplul tau Tu si familia Tu si prietenii Tu si cu tine Facilitatori Invataturile iubirii

Si vine o zi in care ... ne nastem dintr-un cuplu de parinti. Apoi, ne dezvoltam treptat, invatand sa jucam rolul de fiica sau fiu al parintilor nostri. Ne manifestam prin roluri si ne integram social in functie de apartenenta noastra la unul dintre sexe. Initiem si experimentam relatii sociale variate sau lipsite de diversitate, profunde sau superficiale, de lunga sau de scurta durata, exprimandu-ne prin multitudini de roluri: frate/sora, prieten, coleg, vecin, elev, student, angajat, sef, subordonat, furnizor, client, pacient ... Pe langa toate acestea, cautam sa ne definim si sa ne confirmam ca barbat sau ca femeie, in cadrul convietuirii cu un partener. Experimentam sexualitatea si iubirea; iar cand satisfactia adusa de aceste experiente este suficient de intensa, iar increderea in sine si in partener destul de mare, incepem sa ne orientam responsabil catre casatorie si ajungem sa cunoastem in cuplul nostru noi roluri: cel de sot si, respectiv, cel de sotie. Odata indreptati in aceasta directie inseamna ca ne afirmam valoarea cu care investim “familia”, inseamna ca ne putem pune problema sa aducem pe lume copii si, deci, inseamna un pas catre descoperirea rolurilor de parinti. Din rolul de mama sau de tata ne aratam dornici si preocupati sa pastram unitatea familiei si stimulam dezvoltarea eventualilor urmasi pentru a-i ajuta sa se integreze in societate. Acestia la randul si la vremea lor devin parinti - si iata-ne ajunsi in rolul de bunici!

In multitudinea de roluri experimentate de-a lungul numeroaselor acte de pe scena vietii atat personale, cat si profesionale unii dintre noi se pot intreba: In care dintre aceste roluri sunt EU cu adevarat?

TU? Tu nu esti nici numai fiu sau fiica, nici numai frate sau sora, nici numai elev sau student, nici numai angajat sau angajator, nici numai client sau furnizor, nici numai coleg sau prieten, nici numai sot sau sotie, nici numai mama sau tata, nici numai bunic sau bunica. Ci tu esti in acelasi timp – toate acestea la un loc. 

Invata despre tine in fiecare dintre rolurile tale!

Audiobookurile "Invataturile Iubirii" volumul 1 si volumul 2 se gasesc in librariile Carturesti, eusunt.ro, librarie.ro sau pot fi comandate prin sms, trimitand textul "mit" (pentru volumul 1) sau "detentie" (pentru volumul 2) la 7676 (9 e TVA - Vodafone si Orange)

Va invitam sa faceti parte din comunitatea noastra!

       facebook idlearningLinkedIn 

 

Invataturile Iubirii