Conferinta Willpower Programul Willpower Ateliere Willpower Testimoniale participanti

"Cel mai mult mi-a placut ca am invatat despre psihologia motivatiei, <mecanismele> din spatele vointei si antrenamentul vointei".

 

Ana Ene, participant Program de antrenament Willpower (trainer: Diana Onila)

------------------------

"Mi-au placut extraordinar de mult temele si modul in care antrenamentul ne-a facut sa interactionam"

 

Elena Dumitru, participant Program de antrenament Willpower (trainer: Diana Onila)

------------------------

“Creativ, amuzant, interesant, provocator, fascinant si centrat pe realitate. In acest mod as putea descrie programul Willpower. Dincolo de caracteristicile metodologiei, rezultatele au fost pe masura. Am reusit sa-mi ating (si mai tarziu sa-l depasesc cu mult decat mi-as fi imaginat) scopul ales. 

Cel mai mult am apreciat faptul ca nu iti ofera o metoda pe termen scurt, ci un set de instrumente si instructiuni (cognitive, dar si practice), pe care le poti folosi ulterior (devenind propriul coach), pentru indeplinirea a cat mai multor obiective personale!”

 

Dorin Agapie, participant Program de antrenament Willpower (trainer: Adrian Nuta)

psiholog

------------------------

“AUTOCONTRÓL s. n. 1. control asupra calitatilor şi activitatii proprii. 2. operatie de control intern al unei maşini de calculat; selfcontrol. (dupa engl. self-controll)

Ei bine, la capitolul acesta clar o masinarie se va descurca intotdeauna de minune, pentru mine autocontrolul lasand clar de dorit si asta nu de ieri de azi. Drept pentru care oportunitatea ivita de a participa la un grup cu o astfel de tematica a fost de nerefuzat.

Fara sa divulg formule secrete din interior, pornind de la autoconstientizare inspre autocontrol, prin antrenament progresiv si continuu, participarea la proiectul “Autocontrol” a generat efecte pe care le observ mentinandu-se si acum, la un an distanta (bineinteles cu “transpiratia” de rigoare, pentru ca usor nu este).

Detaliind un pic, pe parcursul modulului:

* am beneficiat de notiuni teoretice prezentate intr-o maniera interactiva si completate cu teme pentru acasa originale si extrem de incitante, asimilarea si mai ales intelegerea lor devenind astfel mult mai rapida, usoara si placuta;

* pe principiul "unde-s multi puterea creste" si "muschiul" autocontrolului se inzdraveneste, pe parcursul programului legaturile dezvoltate cu membrii grupului m-au ajutat in parcurgerea pasilor spre atingerea scopului-exercitiu asumat si pe alocuri s-au transformat in prietenii prelungite dincolo de finalizarea cursului;

* tinand cont de fluctuatiile firesti, diferite de la o persoana la alta, ba chiar de la o ora la alta  ale autocontrolului am fost indrumati in alegerea unor strategii “de atac" ale scopului care sa tina cont de tendintele personale (aviz perfectionistilor bantuiti in caz de esec de invinovatiri autoflagelante);

* am reusit iesirea intr-o proportie mai mare din automatismul zilnic precum si focusarea atentiei, aspecte importante  in controlul asupra impulsurilor care –asta-i jobul lor J - vin in contradictie cu planul intocmit pentru atingerea unui scop;

* si pentru ca autocontrolul are legatura cu glucoza din corp (tot la curs am aflat), cel putin pe perioada programului (inca duc lupte cu maria sa  stresul-pofticios de dulciuri) alimentatia personala a devenit mai sanatoasa.

 

Cat despre exercitiile fizice desfasurate la grup, exercitii care isi au si ele rostul lor in formarea unui autocontrol superior… nu pot fi povestite. Ele trebuie savurate.

Concluzionand, daca ar fi sa recomand participarea la un asemenea modul, as face-o cu toata convingerea. Ba chiar m-as mai inscrie o data.

p.s. Scopul personal public asumat la inceputul cursului a fost autocontrolul fricii de galagioasa freza dentara si finalizarea unei revizii stomatologice complete, revizie inceputa si taraganata de mai bine de 3 ani. Si l-am atins.

 

Anca Patrascu, participant Program de antrenament Willpower (trainer: Adrian Nuta)

------------------------

“Inscrierea si participarea la grupul destinat stimularii si dezvoltarii autocontrolului a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat in sfera cresterii personale. Dincolo de a fi o experienta extrem de captivanta si interesanta, ceea ce m-a cucerit cu adevarat a fost faptul ca pe parcursul sedintelor am avut ocazia atat sa testez o metodologie, dar mai ales sa ii descifrez particularitatile (adica sa ii inteleg fundamentele). 

Vizita in culise (intelegerea particularitatilor autocontrolului, deslusirea modalitatilor de stimulare a acestuia, intelegerea proceselor cognitive implicate in procesul schimbarii, identificarea inamicilor, respectiv ferestrelor de oportunitate, cresterea gradului de constientizare a importantei fiecarui pas realizat, pregatirea in avans pentru a face fata vulnerabilitatilor specifice fiecarei etape, etc.) mi-a permis sa fiu un bun manager al propriei vieti in procesul de implementare a modificarilor dorite.

Introducerea schimbarii vizate s-a bucurat de un succes absolut (mi-am atins obiectivul!), iar de beneficiile asociate inca ma bucur (mentinerea rezultatelor pozitive pe termen lung...mmmm, ce poate fi mai frumos decat asta?:-) ).

Multumita faptului ca m-am familiarizat cu o serie de particularitati ale mintii si corpului uman, dupa finalizarea sedintelor am reusit sa imi conturez de una singura itinerarul noilor schimbari dorite si sa-l urmez cu succes pana la destinatie.

Pe una dintre foile agendei care m-a insotit la grup mi-am notat, in primele sedinte, un mit si o realitate, asa cum reieseau ele din discursul trainerului:

Mit: Oamenii nu se pot schimba!

Adevar: Schimbarea este dificila, dar POSIBILA!

Rezultatele mici si mari pe care le-am obtinut, utilizand instrumentele puse la dispozitie, sunt martorii cu care pot contribui eu la evaporarea iluziei si inradacinarea adevarului!:))”

 

Luiza Mihaela Udrea, participant Program de antrenament Willpower (trainer: Adrian Nuta)

------------------------

“Doresc sa incep prin a mentiona ca pana in acest moment am urmat primele doua workshop-uri din seria de opt disponibile temei Willpower, iar informatiile si tehnicile de monitorizare a vointei mi-au fost de un mare folos.

In primul rand, intelegand ca vointa reprezinta o resursa limitata, am devenit mult mai constienta de felul in care este de dorit sa-mi investesc energia, astfel incat sa nu ma epuizez. M-a ajutat sa inteleg necesitatea stabilirii obiectivelor zilnice, atat in viata personala cat si cea profesionala. M-a ajutat mult sa inteleg ca stabilirea prioritatilor e o necesitate si deasemnea, dozarea energiei este elementara. In experienta mea zilnica, m-a ajutat sa inteleg mecanismul de functionare al vointei mele personale si care sunt instrumentele care ma motiveaza, acum stiind foarte bine sa ma mobilizez.

Foarte important, in a doua parte a seriei Willpower, este faptul ca am inteles in ce fel se consuma vointa si care sunt semnele de epuizare a acesteia. Acum stiu exact ce am de facut in situatiile de criza si stiu sa ma protejez pentru a nu mai ajunge in asemene situatii.

Parerea mea este ca toate aceste seminarii te pun intr-un contact profund cu tine insati, te ajuta sa te auto-cunosti si sa intelegi felul in care functionezi, cu scopul de a-ti organiza viata in asa fel incat sa-ti atingi obiectivele in toate planurile vietii tale. Este o sursa pura de psihologie practica, pe intelesul tuturor cu multe efecte pozitive si rezultate rapide in procesul de schimbare pozitiva, a persoanelor care-si doresc asta si munces la planul lor de viata.

Vi-l recomand cu incredere!”

 

Claudia Tamasi, participant Ateliere Willpower (trainer: Diana Onila)

Business Development Manager, TMF Romania SRL

------------------------

“Am optat pentru atelierele Willpower deoarece cred ca fiinta umana este capabila sa exexute activitati diverse si complexe, deseori in afara aptitudinilor innascute ce fac parte din sistemul propriu de personalitate, daca este motivat si apeleaza in acest scop la o arma foarte puternica:VOINTA. Astfel, bantuita de fantomele tuturor activitatilor in care am dorit la un moment dat sa ma implic si cu gandul la cele incepute si neterminate, am decis ca e timpul sa ma inarmez cu mai mult decat simple cunostinte teoretice si mai degraba cu tehnici concrete de a folosi resursa vointei la maxim.

Am fost atrasa inca de la inceput de ideea comparatiei vointei cu o baterie, pentru ca notiunea de baterie include in mod inteligent incarcarea-conservarea acesteia dar si sporirea duratei de viata.

In primul atelier am aflat informatii utile despre tipul meu de motivatie, ce ma vor ajuta sa imi propun scopuri realiste. Un mare pas in folosirea inteligenta a vointei este clarificarea obiectivelor, reducerea de la general la concret. In ce fel? Raspunzandu-mi la cateva intrebari de baza atunci cand imi fixez scopul:ce actiune, unde o voi realiza, cand o voi realiza?

In cadrul urmatorului atelier la care am participat am descoperit tehnici concrete de conservare a "bateriei vointei". Solutii practice care, aplicate rational, ofera o menajare a vointei. Unele le foloseam la o scara mai mica, altele au fost totale noutati, surprinzatoare si utile in acelasi timp.”

 Astept cu interes urmatoarele ateliere Willpower!"

 

Florentina Ciuperca, participant Ateliere Willpower (trainer: Diana Onila)

Psihopedagog, www.lightpsiho.com                                                                     

------------------------

“Pentru mine, dat fiind ca sunt o persoana care rulez cu cantitati mari de informatii zilnice (sales person :)), definitorii la modalitati de petrecere a timpului personal ramas liber, si asa putin (exemplu: cursuri, petreceri, hobby-uri), sunt cateva aspecte: sa fie cat mai concrete/practice cu putinta, sa aiba ceva din WOW experiment, sa se apropie de interesele/obiectivele mele clar stabilite din acea perioada, sa nu ma ia somnul (ceea ce este meritul interactiunii din cadrul cursului).

Acest atelier le imbina pe toate, intr-un format foarte placut.

- Este putina teorie si destul de multa exemplificare aplicata (pe care eu o pot asocia usor multor aspecte din viata mea cotidiana). 

- Un alt plus este ca ma face sa am revelatii (ceea ce mi se intampla foarte rar, fara lipsa de modestie; exemplu: de ce dupa 2 ore de stat prin Carrefour la cumparaturi, aleg sa beau/cumpar o Cola sau sa mananc o farfurie de cartofi prajiti - alegere care nu spune neaparat ceva despre inclinatia mea spre fast-food, ci despre vointa mea?! - mi-a ramas in cap asa de clar acest exemplu instantaneu, ca de fiecare data cand intind mana spre o Cola ma intreb daca e o alegere sau un semn de scadere a vontei :))))

- Se suprapune obiectivelor mele, personale si profesionale - cand intelegi ceva nou (radacini ale unor obiceiuri gresite sau lipsa interesului asupra a de ce facem anumite lucruri in mod reflex si apoi clarificarea ca alegem sa le facem, nu le facem reflex), nu mai poti continua la fel ca inainte. Intelegerea te schimba... aparent superficial, dar de fapt in profunzime. Din momentul unei revelatii, eu nu mai pot trece pe langa un gest gresit, pretinzand ca il fac automat. Stiu de unde vine si ma pot corecta, daca nu-mi place semnificatia. :) Si schimbandu-ma, devin un pic de alt om, un om mai bun uneori sau mai impacat cu mine, pentru ca stiu mai multe.

- Are multe intrebari si raspunsuri, multe exemple psihologice care sunt interesante oricui se preocupa de propriile alegeri si de intrebarea "De ce fac eu asa si altii asa?" sau "De cand am inceput sa obosesc dupa primele 3 paragrafe citite si de ce?"

 

Kristina Savulescu, participant Ateliere Willpower (trainer: Diana Onila)