Public speaking

tripla perspectiva

Training
CE? (esenta produs)
Public speaking din tripla perspectiva (jurnalistica, psihologica si de business)
DE CE? (motivatia) si / sau PENTRU CE? (finalitate)
Pentru a prezenta eficient idei, rezultate, proiecte sau orice alt continut, in fata unei audiente.
CUM? (modalitati)
Invatand si exersand:
1. Audienta: Cunoasterea si stimularea interesului audientei / Credibilitate si autenticitate in timpul prezentarii, captarea, mentinerea si influentarea atentiei audientei:
2. Construirea si sustinerea prezentarii:
 • Cum sa construiesti si sa organizezi o prezentare de impact, tinand cont de scop si de audienta
 • Cum sa obtii o structura atractiva si usor de urmarit:
 • Inceputul: informatiile primelor minute
 • Continutul: tehnici de “spargere” a monologului
 • Incheierea: informatiile ultimelor minute
3. Emotiile: Sursa tuturor emotiilor si gestionarea lor pentru o prezentare autentica, cu usurinta si lejeritate / Emotiile constructive (Ce faci inainte de a incepe?)
4. Comunicarea dincolo de cuvinte:
 • Ce comunici nonverbal si nu iti dai seama? / Cum sa-ti folosesti capul, postura, contactul ochilor si vocea in sprijinul prezentarii? / Dictia si calitatile vocii – elemente esentiale
5. Cum sa ajungi pe aceeasi lungime de unda cu audienta
 • Castigarea si dezvoltarea unui raport puternic cu publicul
 • Strategii si resorturi de persuasiune
 • Sensibilizarea si inspirarea catre actiune a publicului
6. Interactiunea cu publicul:
 • Interactiunea eficienta cu o persoana, in timp ce mentii vie atentia intregii audiente; Gestionarea obiectiilor;
 • Gestionarea interventiilor “sabotoare“ pentru prezentare (devierea / monopolul / intarzierile / glumele / intreruperile etc
Durata?

2 zile (curs)

Claudius Dociu

Trainer Public Speaking

Claudius Dociu este un ziarist cunoscut cu precădere publicului prahovean, din emisiunile de radio și televiziune pe care le moderează. Specialist în comunicare, este unul dintre cei mai cunoscuți traineri din domeniu, fondator al primul Club de Public Speaking și autorul volumului “Arta vorbitului în public”, precum și al audiobook-ului „SPEAK SMART!”.

A participat la lansarea după 1989 a primului cotidian independent din Prahova și s-a consacrat în ultimele două decenii drept unul dintre cei  mai apreciați realizatori de emisiuni de radio și televiziune, la posturi de radio precum PRO FM Ploiești, REALITATEA FM și WYL FM, dar și la televiziuni ca VPTV sau TRAVEL MIX.

Ca partener al proiectului “Magie în vorbire”, a moderat și susținut workshop-uri pe tema vorbitului în public alături de nume cunoscute din domeniu, iar cursurile sale i-au ajutat pe numeroși participanți să deprindă tainele vorbitului în public.

Melania Medeleanu
Jurnalist & Trainer Public Speaking

A finalizat un program de master in Terapie logopedica (Universitatea Bucuresti) si unul in Comunicare si Relatii Publice (SNSPA).

A lucrat timp de mai multi ani cu cei mai buni analisti politici din Romania. A fost gazda mai multor evenimente importante si are experienta lucrului cu formatori de opinie si cu politicieni de nivel inalt.

Melania isi foloseste experienta in televiziune pentru a-i invata pe cursanti sa capete o dictie buna si sa devina vorbitori in public excelenti.

Dragos Ion
Managing Partner Senior Consultant, Trainer & Coach

Cei peste 22 de ani de experienta profesionala includ 20 ani in livrarea de programe de training catre middle si top management, din industrii ca retail, financiar-bancar, telecom, auto, pharma, HoReCa, productie, IT.

A sustinut peste 300 de ore de executive coaching atat individuale si de grup, precum si sesiuni de consultanta manageriala.

A fost implicat in organizarea si coordonarea primei simulari de business din Romania impreuna cu renumita scoala de afaceri INSEAD, Franta.